divendres, 22 de març del 2013


La vida mallorquina al teatre

El teatre és un fet cultural que darrerament s’ha arrelat molt dins la cultura i la vida mallorquina. Cada vegada són més les obres mallorquines que es representen als nostres teatres, però aquestes també arriben a Catalunya. Un exemple de productores locals és el de Produccions de Ferro. Segurament una de les obres teatrals que ha tingut més èxit és Acorar, obra dirigida per Rafel Duran i interpretada per Toni Gomila.

Acorar és un monòleg que fa una reflexió sobre la identitat col·lectiva, una reflexió sobre allò que ens defineix com a poble. El text descriu un dia de matances a Mallorca. D’aquí ve el nom de l’obra. ‘Acorar’ és un sinònim de ‘degollar’. Aquesta era una feina que no tothom sabia fer, i encara avui dia trobem gent que ho faci. Podem dir que l’obra teatral és una mescla o una construcció literària i autòctona.

L’obra de Rafel Duran va ser la guanyadora dels premis de l’ATAPIB, en va rebre tres: millor actor (Toni Gomila), millor director (Rafel Duran) i millor espectacle. Quan fa més d’un any del seu estrena, encara es fan representacions de l’obra i tenen molt d’èxit. La llibreria de Manacor Món de Llibres va fer possible l’edició del text i ja en duu unes quantes edicions. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada