diumenge, 31 de març del 2013


Reviure els clàssics

Qui havia dit que els clàssics no estan de moda? Són moltes les produccions teatrals que es decanten per a fer adaptacions dels nostres clàssics. Un exemple d’això és l’adaptació que es va fer fa uns anys de l’obra magistral de Llorenç Villalonga. Del gener al març de l’any 2009, amb la coproducció del Teatre Principal de Palma, varem poder gaudir de l’adaptació d’un clàssic contemporani de les lletres catalanes.

Mort de dama va ser publicada l’any 1931 i va suposar l’auge de l’escriptor mallorquí Llorenç Villalonga. Aquesta és una sàtira de la societat burgesa mallorquina. L’obra fa un repàs a la història i la cultura mallorquines, escrit amb molta mestria i un increïble sarcasme.

Mercè Arànega fou l’encarregada d’interpretar a la protagonista de l’obra, Obdúlia Montcada i compartí escenari amb artistes com Llum Barrera, que donà vida a na Violeta, i Nies Jaume. Aquesta adaptació teatral de Marc Rosich i dirigida per Rafel Duran va rebre molt bones crítiques i va tenir un èxit immillorable. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada