dimarts, 2 d’abril del 2013


Tradició viva

De cada vegada hi ha més interès per les tradicions de les nostres illes, i això fa que al mercat hi hagi una gran quantitat de llibres que recullen llegendes o rondalles. Aquest és el del llibre que es va presentar el passat dimarts 26 de març al celler de Jaume de Puntiró, a Santa María del Camí: Balears i Pitiüses: Terres de llegenda de Caterina Valriu.

Caterina Valriu és doctora en Filologia Catalana i professora a la Universitat de les Illes Balears, narradora i escriptora entre d’altres. Des de fa molts anys, s’interessa per la literatura popular tradicional i a la literatura infantil. Durant tot aquest trajecte, ha publicat una gran sèrie d’obres, contes, adaptacions, articles, etc. És coneguda també amb el nom de ‘Catalina Contacontes’, ja que es dedica a narrar històries de manera oral.

La presentació del seu darrer llibre va tenir la col·laboració del celler on es va dur a terme aquesta i de la llibreria Espirafocs d’Inca. L’encarregada de presentar el llibre va ser una l’escriptora Maria Antònia Oliver. Una vegada presentat el llibre, Caterina Valriu va emocionar al públic assistent amb una llegenda molt emotiva i trista.
Balears i Pitiüses: Terres de llegenda és un recull de trenta-tres llegendes que recorren les quatre illes. Aquestes expliquen històries passionals, plenes d’enginy o d’humor que es van dur a terme a les nostres illes, sense faltar-hi un toc de màgia de la mà de personatges com el gegant que habitava l’illot d’Es Vedrà.

El pròxim 24 d’abril, amb motiu de les jornades de Sant Jordi, es durà a terme una altra presentació del llibre. Aquesta es celebrarà a la sala de conferències de l’antic Ajuntament de Campanet a les 20:30 hores.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada